bg

/uploads/page/12/thumbs/kite-1_textsmall.png  По време на кампанията „Повярвай в България” си поставихме за цел да подтикнем всеки да повярва в собствените си възможности. Човек вярва, когато вижда резултати, а резултатите идват, когато действаме.

Ето защо заедно се постарахме България да стане по-красива и по-приятна за живот.

Повярвай в България е инициатива на екипа на ETHNO за поддържането и реставрирането на част от 100-те национални обекта на България.

По време на кампанията с всяка закупена бутилка вино ETHNO, се дариха 50 стотинки за възстановяване на хижа Скакавица на Рилските езера - един от 100-те туристически обекта на България. 

Нека помагаме на България да запази своите богатства!

ETHNO - Повярвай в България

Хижа Скакавица

В Северозападна Рила, на левия бряг на р. Скакавица, в подножието на вр. Кабул, се намира хижа Скакавица. На нейното място някога е била първата туристическа хижа в България, която била унищожена от стихиен пожар през 1951г.  Сегашната сграда е построена в периода 1958-1960г. с материалната помощ на БТС – София. Общият й капацитет е 120 легла, със собствено ел. захранване, бюфет, ресторант, туристическа столова, вътрешни санитарни възли и бани и ски гардероб. Срещу хижата има ски писта с влек, а само на около 20мин. от нея се намира живописният Скакавишки водопад, висок около 50м.

/uploads/page/12/thumbs/kite-1_textsmall.png  

Нека заедно преживеем възстановяването на хижа Скакавица!