Кукерски Чанове
Също както музиката на чановете оглася балкана, така и тази рецепта ще предизвика вниманието ви! Опитайте я в комбинация с ETHNO Muskat & Dimiat и се насладете на тази вълнуваща мелодия от вкусове!
Продукти:
3 цветни камби
100 г кускус
зехтин
1 ч. л. песто от босилек
2 с. л. ситно нарязани сушени домати
1 скилидка чесън
1 с. л ситно нарязан магданоз
Приготвяне:
- Фурната се загрява на 200 С.
- Камбите се измиват и капачето се отрязва
- Почистват се и се намазват с смес от зехтин, сол, черен пипер и песто от босилек.
- Кускусът се сварява и подправя със зехтин, сол и черен пипер.
- Добавят се ситно нарязаните домати, чесън и магданоз.
- Всичко се разбърква и с тази смес се пълнят камбите.
- Нареждат се в огнеупорна тава, като на дъното се сипва малко вода.
- Пълнените камби с кускус се пекат 20-25 минути.
Поднасят със свежа декорация и ETHNO Muscat & Dimiat, което отлично подчертава безмесни ястия.
Добър Апетит!