Яйца пълнени със спанак

 Порции: 4; подготовка 20 мин; приготвяне 25 мин

 
В крайна сметка се получи нещо доста вкусно. Може да не е точното основно ястие за някои, но за мезе, дето се казва, е трепач. А предложението освен това е леко и здравословно, така че може да не се тревожите за калории и килограми.

Продукти:
8 яйца
500 г спанак
100 г сирене
60 г масло
3-4 скилидки чесън
2 с.л. брашно
1 чаена чаша прясно мляко
копър

Приготвяне:

  1. Измийте спанака, почистете го и го нарежете на ситно. Задушете го за 10 минути, като го посолите. След като го отцедите, го смесете със смачкания чесън, 1/3 от маслото и копъра.
  2. Сварете яйцата за 10-12 мин, така че да са твърди. След това ги изстудете под течаща вода, обелете ги и разрежете наполовина по дължина.
  3. Извадете жълтъците им и ги размесете с натрошеното сирене и спанака. С чаена лъжичка напълнете половинките белтъци със спаначената смес.
  4. Разтопете останалото масло и в него сложете брашното. Бъркайте, за да не загори. След като леко се запържи, добавете прясното мляко.
  5. Наредете пълнените яйца в тавичка и залейте със соса. Поръсете ги с магданоз и черен пипер. Запечете ги за 10 мин в предварително загрята на 180°С (160°С с обдухване) фурна.


Рецептата е любезно предоставена от BBC GoodFood

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net