Бохемски Брускети
Усетете ритъма на града с тези ефирни и впечатляващи брускети! Комбинирайте с ETHNO Cabernet Sauvignon & Mavrud и забележете шеметното вълнение на улиците, водещи към паметни изживявания.
Продукти:
Франзела
Опаковка Рикота (250 гр.)
Опаковка крем сирене
2 пакета хамон или прошуто на слайсове
Зехтин за намазване на брускетите
4 супени лъжици прясно мляко
Кората от един лимон
1 и 1/2 супена лъжица лимонов сок
Кора от 1 лимон
2 супени лъжици зехтин
Сол и пипер
1 супенa лъжицa див лук, нарязан на ситно
Приготвяне:
- Застелете плитка тава с хартия за печене.
- Наредете филийките хляб в тавата и поръсете със зехтин, сол и пипер.
- Изпечете филийките в загрята фурна на 180 градуса.
Направете мус от останалите продукти, както следва:
- Сложете рикотата и крем сиренето в средно голяма купа, добавете прясното мляко, кората и сокът от лимон.
- Разбийте с миксер до получаването на пухкава и кремообразна смес.
- Към тази смес добавете зехтина, дивя лук и овкусете със сол и пипер.
- Разбъркайте с гумена шпатула докато всички съставки се смесят добре.
- Овкусете допълнително със сол, пипер, лимон и зехтин, по ваш избор и вкус.
- Подредете филийките в чиния и ги намажете със сместа.
- Комбинирайте с весели приятели и ETHNO Cabernet Sauvignon & Mavrud, което ще придаде усещане за неповторима сочност на ястието.
Весело изкарване!