Легендарно пътешествие с MERLOT

СОРТА 

MERLOT

Историята за сорта е базирана на легенди. Част от тях гласят, че носи името на птицата Кос (Мerle – Кос (фр.), Merlot – малък Кос), защото освен, че носи близък цвят до окраската й, е била и предпочитана храна за нея. Други смятат, че е бил донесен от римските легиони в региона на Бордо малко преди Христа.

Това ароматно грозде притежава превъзходен вкус, лесно се адаптира и за това е вече широко разпространено в целия свят. Вината създавани от този сорт са интензивни, наситени и изискани.

 

ВИНОТО

Комбинацията от история и обаятелност прави логично присъствието на този сорт в серията ETHNO. То е изпълнено с вдъхновение от природата и легендарна смелост.

То носи пурпурен цвят, с гранатови отенъци. Аромата е доминиран от зрели черни череши, синя слива, съчетаващи се прекрасно с дискретни нюанси на ванилия. В това вино можеш да усетиш хармоничен и балансиран вкус, със зрели танини и приятна топлина на финала.

Препоръчваме ти да го опиташ в комбинация от предястия с печено сирене и млени меса, риба тон с доматена салца, дивеч или какаови десерти.

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net