Кажете ми какво вино предпочитате и аз ще ви кажа какъв тип сте!

Има толкова любопитни изследвания, които определят индивидуалността ни съобразно любимия ни парфюм, цветовете, дължината на косата, която предпочитаме, шоколадa, който си купуваме, че не бяхме въобще изненадани за британско такова, което прави изводи за човека въз основата на това какво вино предпочита. На английските щастливци очевидно им върви повече с червеното вино, също така тези, които го избират са по-образовани и по-богати...изследването не уточнява дали материално или духовно, но все е "по".

Бялото вино пък било предпочитано от по-практичните британски хора. Амбиция, предприемчивост се свързват някак си отново с нюансите на червеното вино, докато спокойствието и безгрижието е типична черта на предпочитащите бяло вино. Любителите на розе са безспорните крале и кралици на социалните мрежи, посещаващи сайтове като Фейсбук много пъти всеки ден, вероятно защото розето е като никое друго вино - забравете деликатността, провансалските розета са пикантни, с характер, интересни, пълни с история.

Изследването е поръчано от "Френч Уайнс уит Стайл", като техен говорител, заявява: "Казват, че можеш да разбереш много за даден човек от любимата му напитка и изглежда, че това е вярно, когато говорим за вина."

Изследването още сочи, че хора с определени черти, предпочитат определени вина. 2000 души са обект на изследването, като били взети под внимание техните ALL DAY LIVES - от доходите, през перспективите, очакванията, кариерата, чак до характера и особеностите му. Над половината от пиещите червено вино англичани имали висше образование и обичайно доход между 40 000-45 000 паунда на година. И макар 81% от участниците да са щастливи от настоящата си работа, 65% продължават да има високи амбиции и искат да се издигнат в йерархията.

За сравнение любителите на бялото вино печелят между 25 000 и 30 000 паунда на година, като едва 43% имат висше образование. Повечето от тях не са особено заинтересовани от професионален растеж, като две трети признават, че не са много амбициозни. 55% от почитателите на розето са напуснали училище на 18-годишна възраст и печелят средно около 30 000 паунда на година. Те са щастливи във връзка без брак и харесват социалните мрежи. Освен че са най-богатият слой от обществото, пиещите червено вино и е най-вероятно да са щастливо женени, а 86% казват, че са доволни от състоянието на връзката си.

Пиещите бяло вино е по-малко вероятно да са женени, но 85% от необвързаните казват, че са щастливи от този статут. За да опишат себе си, любителите на червеното вино използват предимно думи като уверен, спокоен, силен и интелигентен. Пиещите бяло вино обикновено казват, че са практични, стеснителни, спокойни и сдържани.

Почитателите на розето се определят като шумни, топли и очарователни. Любителите на червеното вино пият средно по четири чаши седмично, почитателите на бялото вино поглъщат по три чаши, а пиещите розе - само по две чаши на седмица.

Дали това е така в България обаче - можем само да предполагаме.

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net