Светско вдъхновение и родно очарование ROSE


СОРТОВЕТЕ

 

CABERNET SAUVIGNON

Сортът се ражда през 17 век във Франция, благодарение на случайна кръстоска между Совиньон Блан и Каберне Фран. Сега той е е един от най-разпознаваемите и харесвани сортове в света.

 

MAVRUD

Стар местен сорт, отглеждан само в България. Легенда гласи, че войник на име Мавруд бил в армията на хан Тервел. Когато отивал да се сражава с ромеите, майка му му дала манерка с вино и му поръчала да отпива по една глътка, ако усети страх. Момъкът изглежда е пийвал повече, защото се оказал най-големият храбрец и с това привлякъл вниманието на владетеля. Така ханът нарекъл виното на него.

 

ВИНОТО

ETHNO ROSE притежава силата на Cabernet Sauvignon-a и Mavrud-а. Така тези забележими червени сортове, приготвени по бяла технология създават уникално съчетание за сетивата. 

Виното е с красив светлорозов цвят и носи интензивен плодов аромат, доминиран от червени горски плодове, с нюанси на малина и ягода. Вкусът е гладък, с мека свежест и приятен, дълъг финал.

Насладете му се в комбинация със зелени салати с леки дресинги, салата от спанак и ягоди, зеленчукови предястия, леки риби със зехтин и копър, паста с морски дарове, десерти с малини и лек сметанов вкус.

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net