Пълнени смокини със синьо сирене и орехи, увити в прошуто

Ако искате да изненадате вашите гости или просто да поглезите вашите любими хора, поднесете им това смокинено гурме предястие и бъдете сигурни, че ще ги впечатлите. Сладко-соленият вкус на смокинята в новото й амплоа ще бъде съвършен, допълнен от чаша ETHNO Шардоне.

 

Продукти:
7-8 бр. меки смокини
150 гр синьо сирене
1 с.л. течен мед
2 с.л. печени, млени орехи
10 бр. слайса прошуто
пресен спанак и рукола за поднасяне
струйка зехтин

Приготвяне:

  1. Сложете смокинята да легне върху по-широкото си дъно. Разрежете я на кръст откъм дръжката й, без да разрязвате до долу. Пъхнете щедро парче синьо сирене, полейте със струйка мед и поръсете с печени, млени орехи. Накрая увийте смокинята в слайс прошуто.
  2. По същия начин напълнете и останалите смокини. Подредете ги в тавичка, полейте с тънка струйка зехтин и запечете смокините на 200 градуса за 15-20 минути, докато сиренето се стопи.
  3. Поднесете върху канапе от пресен спанак и рукола.

Виното, което най-много подхожда на вашето изискано предястие е свежото, цветно и елегантно бяло вино ETHNO Шардоне. Със своя интензивен аромат, с нюанс на бели цветчета, праскова и зряла ябълка, то е идеалният партньор на вашата хапка смокиня. Ще усетите прилив на зрели плодове и деликатен нюанс на ванилия. Прекрасно младо, бяло вино, с намек за комплексност!

ETHNO Шардоне е носител на медал от най-престижния винен фестивал за Шардонета, който се провежда ежегодно във Франция - сребърен медал "Шардоне дю Монд 2013" , както и сребърен медал от "Балкански винен форум 2012". Да ви е сладко!

created by "ВКУСНОТЕКА"

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net