Яна Маринова

SSS: Яна, има ли наистина розето на ETHNO вкус на ягоди, както казваш на Сано в една от култовите сцени на „Привличане”

Y: Абсолютно! Тази реплика изобщо не беше по сценарий, реагирах съвсем спонтанно. По време на снимки, алкохолът обикновено се замества с подходящ на цвят сок. Но този път, аз бях късметлийка - виното наистина имаше вкус на ягоди. На младост и порив за прекрасен живот. После въобще вече не играех в сцената, чувствах се като на романтична вечеря. Коя жена не си мечтае даде усеща така по-често...

 

SSS: Разкажи как се роди привличането между теб и ETHNO и може ли виното да ти бъде вдъхновение в киното?

Y: Хаха, в случая виното в киното беше вдъхновение за наслада в реалния живот. Познавам ETHNO покрай Привличане, признавам си. От българските вина винаги избирах червените, някак си не ми допадаше никое бяло или розе. Но след тази случка - винаги имам охладено ETHNO на разположение. Изключително меко и свежо е. И най-важното - вкусно. Понякога го предпочитам с основно ястие, а друг път само с десерта. С две думи - научих се да си угаждам.

 

SSS: Кое те вдъхнови за да изиграеш главната си героиня във филма? Какво е да си секси учителка, с която се конкурират не само колежките, но и ученичките ти?

Y: Танцуването. И имах страхотна нужда да кажа на всички това, което мисля, което чувствам и ме вълнува. Свободният човек има нужда да се изразява и по този начин намира призванието, таланта си и най-важното - други като себе си. А да се чувстваш секси и в по-зряла възраст си е чиста проба изкуство. Всяка дама може да се научи. Ето нещо за домашно - да разбереш, че важната си ти. Възрастта няма значение, когато се обичаш. В тази връзка направихме много готин флашмоб. Видеоклип-изненада, вдъхновен от ETHNO. Професионална киногримьорка ме преобрази в старица, смесих се с тълпата и по време на открит танцов урок за „Привличане“ се развихрих на дансинга, дегизирана като баба. Хората така се смяха.... И какво се оказа накрая – че вино ETHNO може да преобрази всеки.

 

SSS: В „Привличане“ на екрана си партнираш със Сано, зад кадър до теб е Башар Рахал. Какво те привлече във всеки един от тях? Как Башар се изявява като продуцент?

Y: Познавам Сано отдавна. Смея да го нарека приятел. Но това е заради личността му. А като актьор открито му се възхищавам. От тези фини хора е, които могат да бъдат всеки, защото не играе роли, той ги живее. Разбира ги и ги обича. Създава си персонажите все едно от дете е пораснал като тях. Не е трудно да си привлечен от такъв човек. В Башар ме привлече умението да скъсява дистанцията във взаимоотношенията от раз. Да завихря всичко около себе си. Да не приема не за отговор. Също страхотен актьор и типичен алфа мъж. Но с Башар като продуценти най-силно ни привлякоха две неща. Първо - да направим готин филм за зрителите. И второ режисьорът му да се казва Мартин Макариев.

 

SSS: Издай някоя по-пикантна случка „зад кадър”?

Y: Добреее. По време на снимките често ме закачаха, че нямам чувство за хумор. Един ден предстои фотосесия за рекламните плакати на Привличане и аз пиша в група на момчетата да си носят чорапи и колани. Бях взела костюмите им, но не бях сигурна къде са аксесоарите и затова. Но за разкош, нали все съм сериозна, накрая пиша: „П.С.П това ще ви е стайлингът - голи, по чорапи и колани:))) На другия ден, момчетата идват с подготвени нови боксерки, кой на черепчета, кой на нещо друго си там, готови да ги снимат по чорапи и колани!?!?! Щях да падна от смях! В крайна сметка един път се пошегувах, ама как.

 

SSS: Коя е онази българска черта, която най-силно те привлича и те прави горда, че си българка?

Y: Страстта. Това е, което ме задържа завинаги в България.

 

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net