Талиателе в доматен сос с козе сирене, ананас и рукола
Тази седмица Ани ще ви изкуши с ароматна паста в доматен сос с козе сирене, ананас и рукола. Една по-нестандартна комбинация, но несъмнено много оригинална и вдъхновяваща. Букет от вкусове, балансиран от соленото сирене, сладкия ананас, средиземноморски пресни билки и тръпчивата, леко пикантна рукола.
Продукти за соса:
2 големи розови домата
4 скилидки чесън
1 малка глава лук
2 шепи кубчета ананас
1 ч.л. смес от средиземноморски подправки
(пресен риган, босилек, розмарин, мащерка)
100 гр козе или краве сирене
2 с.л. заквасена сметана
шепа листа рукола
зехтин
черен пипер
сол
талиатели
1 ч.л. сол
пармезан за поръсване
Приготвяне:
- Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в зехтина за няколко минути.
- Обелете доматите и ги нарежете на малки кубчета. Изсипете ги в тигана и разбъркайте. Сложете нарязаните пресни подправки, натрошете сиренето и добавете кубчетата ананас. Поръсете с черен пипер и сол.
- Накрая добавете заквасената сметана, разбъркайте и добавете с прясна рукола.
- Докато сосът ври, налейте тенджера с вода и сложете 1 ч.л. сол. Щом кипне сложете пастата и варете 3-4 минути. Отцедете водата, като запазите малко на дъното, за да не изсъхва.
Поднасяне:
Навийте топлата паста с помощта на вилица в чинията. Полейте със соса, поръсете щедро с настърган пармезан и украсете със стръкче прясна билка.
Насладете се на вкусната паста с чаша червено вино ETHNO Мерло, което обещава пивкост и сочност. Цветът му е пурпурен, с гранатови оттенъци, а вкусът му - хармоничен и балансиран, със зрели танини и приятна топлина на финала. Да ви е сладко!
created by "ВКУСНОТЕКА"