Пълнени смокини със синьо сирене и орехи, увити в прошуто
Ако искате да изненадате вашите гости или просто да поглезите вашите любими хора, поднесете им това смокинено гурме предястие и бъдете сигурни, че ще ги впечатлите. Сладко-соленият вкус на смокинята в новото й амплоа ще бъде съвършен, допълнен от чаша ETHNO Шардоне.
Продукти:
7-8 бр. меки смокини
150 гр синьо сирене
1 с.л. течен мед
2 с.л. печени, млени орехи
10 бр. слайса прошуто
пресен спанак и рукола за поднасяне
струйка зехтин
Приготвяне:
- Сложете смокинята да легне върху по-широкото си дъно. Разрежете я на кръст откъм дръжката й, без да разрязвате до долу. Пъхнете щедро парче синьо сирене, полейте със струйка мед и поръсете с печени, млени орехи. Накрая увийте смокинята в слайс прошуто.
- По същия начин напълнете и останалите смокини. Подредете ги в тавичка, полейте с тънка струйка зехтин и запечете смокините на 200 градуса за 15-20 минути, докато сиренето се стопи.
- Поднесете върху канапе от пресен спанак и рукола.
Виното, което най-много подхожда на вашето изискано предястие е свежото, цветно и елегантно бяло вино ETHNO Шардоне. Със своя интензивен аромат, с нюанс на бели цветчета, праскова и зряла ябълка, то е идеалният партньор на вашата хапка смокиня. Ще усетите прилив на зрели плодове и деликатен нюанс на ванилия. Прекрасно младо, бяло вино, с намек за комплексност!
ETHNO Шардоне е носител на медал от най-престижния винен фестивал за Шардонета, който се провежда ежегодно във Франция - сребърен медал "Шардоне дю Монд 2013" , както и сребърен медал от "Балкански винен форум 2012". Да ви е сладко!
created by "ВКУСНОТЕКА"